8. des. 2010

En liten smak av den digitale framtida i skolebiblioteket?


Digitale Etalages from Boer & Goeroe on Vimeo.

5 kommentarer:

  1. Dette var stilig, Anja. Skal bli artig å høre mer om utviklinga på bibliotekfronten på skolen din etterhvert

    SvarSlett
  2. Jeg kan ikke annet enn å glede meg til fremtidens bibliotek-verktøy;-)

    Men Anja, kan dette føre til at elevene faktisk ikke får anledning til å titte på bøker på den "gammeldagse" måten, fordi de kan sitte hvor som helst (klasserom/hjemme) og søke/låne/få tips til aktuelle bøker? Det er vel ikke akkurat ønskelig... - må jo være noe eget med atmosfæren i biblioteket som de går glipp av..., og det å kunne oppdage bøker som kanskje ikke kom på "den personlige anbefalt-lista"?

    SvarSlett
  3. Ja, det du skriver tror jeg er veldig viktig. Risikoen er der for at digitaliseringa fører til en oppfating om at en ikke trenger å gå inn i det fysiske biblioteket. Derfor må vi i opplæringa bruke biblioteket på en slik måte at elevene blir vant med å være der og at de blir glad i biblioteket. Jeg er overbevist om at biblioteket blir en viktigere, og ikke en mindre viktig, læringsarena i framtida. Men da må andre kvaliteter ved biblioteket enn bare ett sted å skaffe en bok eller et tidsskrift løftes fram. Her tor jeg bibliotekarenes er kompetanse er helt essensiell. Bibliotekarene skal ikke bli lærere med skolebibliotekarer bør være pedagoger av et eget slag: informasjonspedagoger kan vi kanskje kalle dem? Hva bør en bibliotekar i framtida være god på?
    (dette svaret skal jeg løfte fram på bloggen)

    SvarSlett
  4. Ja, det du skriver tror jeg er veldig viktig. Risikoen er der for at digitaliseringa fører til en oppfating om at en ikke trenger å gå inn i det fysiske biblioteket. Derfor må vi i opplæringa bruke biblioteket på en slik måte at elevene blir vant med å være der og at de blir glad i biblioteket. Jeg er overbevist om at biblioteket blir en viktigere, og ikke en mindre viktig, læringsarena i framtida. Men da må andre kvaliteter ved biblioteket enn bare ett sted å skaffe en bok eller et tidsskrift løftes fram. Her tor jeg bibliotekarenes er kompetanse er helt essensiell. Bibliotekarene skal ikke bli lærere med skolebibliotekarer bør være pedagoger av et eget slag: informasjonspedagoger kan vi kanskje kalle dem? Hva bør en bibliotekar i framtida være god på?
    (dette svaret skal jeg løfte fram på bloggen)

    SvarSlett
  5. Dette er grublerier på det sexyeste <3

    SvarSlett