29. sep. 2012

Skranke - eller ikke skranke? er det spørsmålet?




Det har kommet meg for øre (eller egentlig for øye) at det diskuteres hvorvidt skranke er en god ting i biblioteket: bokogbibliotek.no.
 
Da kan jeg betro en eventuell leser at ett av de mest oppsøkte steder i vår skole er nettopp skranken i skolebiblioteket. Der er det godt å komme, for elever, for lærere, for andre i skolesamfunnet, og jammen for farende folk utenfra også.
 
Er det for å få lånt bøker, få skanna lånekortet at folk oppsøker skranken? Ja, det er det - også! Men like mye tror jeg det er fordi der er det alltid hjelp å få. Trenger du en binders, en saks, et svar på et filosofisk spørsmål; hva er meningen med livet? Litt trøst fordi du har fått en oppgave som virker for krevende for deg (- enten du fikk den fra din leder eller din lærer). Ja, så kan du oppsøke skranken, og der blir du vist videre til boka, til filmen,  til faglitteraturen, til rådgiveren, til helsesøster. Eller til sofakroken innerst i biblioteket. Der sitter det en annen person som også leser Morgenbladet, som i dag har en artikkel om meningen med livet.
 
Så, la oss beholde skranken!! så vet vi hvor vi skal gå .... 

1 kommentar:

  1. Enig, å ha et fast holdepunkt er veldig viktig. Så kan heller de som skal ha alt nytt og være moderne og "funky" kalle skranken for info-punkt eller hva de har lyst til :-)

    SvarSlett